Els secrets de la nostra alquímia

La fàbrica de la Pobla de Segur
DESTIL·LACIÓ ARTESANA

Els nostres secrets

1
Nous i plantes de Km 0

No cal anar a buscar lluny el que tenim a tocar de casa. Coneixem el país, els arbres i els productors, i hi tenim la màxima confiança. Totes les plantes i fruites dels nostres elaborats que es produeixen al Pallars, els comprem a productors de la comarca.

Coneix els nostres productors locals de confiança

• Eli i Oriol, de Cal Portalé de Claverol, Pallars Jussà, són pagesos i propietaris del Parc de les Olors de Claverol, on produeixen plantes aromàtiques i ens proveeixen de les que componen les nostres ratafies.

• Miquel de Casa Graus d’Aransís, Pallars Jussà, és pagès i ens proveeix de nous verdes, l’ingredient estrella de la ratafía, cada any pels volts de Sant Joan.

• Xavi de Casa Farré de Llesp, Alta Ribagorça, és pagès i es dedica al cultiu de varietats de poma i pera de muntanya a la Vall de Boí sota la marca Ribagorçanes. Ens proveeix de pomes per fer la Ratafia de nous i pomes.

2
El mètode: destil·lació clàssica

No hem renunciat a les maceracions a sol i serena inherents a de les ratafies casolanes. Però utilitzem també la destil·lació en els vells alambins que hi ha a la fàbrica que ens permeten recuperar tot l’aroma de les plantes i espècies per traslladar-lo intacte a la ratafia. Som els hereus dels alquimistes.

3
Més d’un segle fent licors

L’experiència és la base: el coneixement profund de les tècniques tradicionals, la fidelitat a una manera de fer i de treballar, i el respecte a la saviesa dels nostres avantpassats, formen part de la nostra raó de ser.

4
INNOVACIÓ I CREATIVITAT

Amb l’experiència i la tradició, avui dia no n’hi ha prou si no la combines amb la voluntat d’innovar i un punt d’atreviment, imprescindible per assajar noves fòrmules, aprendre i crear.