Destil·lació ancestral

Plantes, arrels i espècies destil·lades a l'alambí

La destil·lació és el nostre segell

El mètode ancestral d’elaborar la ratafia a Catalunya és la maceració de les plantes, arrels i espècies en aiguardent o anís. Però quan l’avi Joan va entrar a treballar a Cal Col·lector, es va trobar uns alambins de destil·lació per aromatitzar alcohols. Tothom li deia que els licors de la casa eren molt apreciats a muntanya i va idear un sistema d’elaboració de ratafies i de licors mixt de maceracions en fred i destil·lacions en calent.
Destil·lació artesanal

Així, des de fa més de 70 anys, les plantes i fruites es maceren i/o es destil·len i, quan tenim tots aquests concentrats i extractes, podem procedir a elaborar els licors barrejant-los amb alcohols, aigua i sucres, obrint un món infinit de combinacions i de possibilitats.

L’aromatització d’alcohols per destil·lació de plantes s’ha convertit en un dels fets distintius del nostre sistema de producció, que fa que moltes de les nostres ratafies siguin més fines i suaus que la majoria, però amb una intensitat molt persistent en el temps que les fa molt adients per ser utilitzades en cocteleria.