Menu Content/Inhalt

125 anys fabricant

Des de l’any 1884 s’elaboren licors a l’antiga fàbrica de Cal Col·lector de la Pobla de Segur.

producte

La Ratafia dels Raiers, el Licor de Cassis dera Val i l’Aiguardent a l’aroma de ceps han ocupat el lloc dels populars anissos i conyacs a granel i de les entranyables cremes de cacau, d’ou o de cafè, agermanant modernitat amb tradició.

història

 

Aquesta fàbrica de licors fou fundada el 1884 pels germans Ribera de Cal Col.lector de Conques en un local situat al costat de la font del Pou de la Pobla de Segur. Anys més tard els tres germans es casaren amb les filles de Josep Borrell i Treserra i obriren un local per la venda dels licors a l’antic carrer del Vall, conegut avui amb el nom d’Avinguda de Sant Miquel del Pui, on posteriorment hi traslladaren la fàbrica.

 

Corria l’any 1949 quan en Joan Portet Mir, fill de Salàs de Pallars, entrà a treballar a la fàbrica fent societat amb la família Ribera, els descendents de la qual no mostraven interès en continuar el negoci. L’any 1952, Joan Portet adquirí el negoci i uns anys més tard també l’immoble.

 

Foren un anys de molta activitat amb la venda dels licors a granel o a doll per tota la muntanya del Pallars, la Ribagorça i la Vall d’Aran.

 

S’elaboraven dos tipus de rom, cinc de conyac o brandy i quatre d’anís. També tot un seguit de licors avui desapareguts com les cremes de menta, d’ou, de cacau, de cafè, de taronja i l’estomacal.

 

Poc a poc s’anaren potenciant els licors embotellats i es creà la Ratafia dels Raiers, que agermana l’elaboració d’un licor d’arrels casolanes, com és a Catalunya la Ratafia, amb la tradició familiar de l’esposa d’en Joan Portet, la Pilar Boixareu, de casa Martí de la Pobla, dedicats durant generacions al món dels boscos i del transport fluvial de la fusta.

 

Avui són l’Àngel i el Carlos, fills de la Pilar i del Joan, qui continuen amb el negoci. Es tracta per tant d’una fàbrica familiar on s’elaboren artesanalment tot un seguit de licors tradicionals del Pirineu. Disposa de dos alambins de destil·lació (un de molt antic) per aromatitzar alcohols amb les diverses plantes així com d’una bona quantitat de bótes de fusta per envelliment.

 

El negoci es complementa amb una botiga situada al costat mateix de la fàbrica de licors i amb la distribució a l’engròs de vins, caves, licors, destil·lats, cafès, melmelades i altres productes "gourmet" aprofitant la tradició centenària i la implantació de l’empresa a les comarques del Pirineu Occidental de Catalunya i a la Vall d’Aran.

 

historia de la ratafia Portet

 

 serveis

serveis

Des de la nostra empresa i fruit de la nostra llarga tradició i experiència centenària, us oferim tot un seguit de serveis lligats a l’elaboració de licors tradicionals.

+ llegir més

història

història

Aquesta fàbrica de licors fou fundada el 1884 pels germans Ribera de Cal Col.lector de Conques en un local situat al costat de la font del Pou de la Pobla de Segur.

+ llegir més

premsa

premsa

Us oferim una mostra d'articles de premsa en els quals es parla dels nostres productes i/o història.

+ llegir més

Distribucions Portet, S.A. | Sant Miquel del Pui, 4 | 25500 La Pobla de Segur - Lleida | Tel. 973680132 | info@licorsportet.cat

Política protección de datos

dissenyat per Arluk Software, S.L.